HELP TO HELP UKRAINE
Logo
Asociatia Q-Arts

Asociatia Q-Arts

Asociația Q-Arts a înființat în 2021 Muzeul Abandonului, un proiect de tip muzeu-forum digital și participativ, ce își propune maparea culturii abandonului și redarea unei narațiuni istorice a fenomenului abandonului copiilor în România. Muzeul Abandonului este prima instituție muzeală digitală din România, conținând expoziții imersive și de realitate virtuală, dar mai ales este o platformă care a deschis dialogul atât de necesar despre imensa traumă a abandonului în România. În cadrul intervenției umanitare desfășurate de CARE alături de Fundația SERA România și FONPC în sprijinul refugiaților ucraineni, Asociația Q-Arts a derulat un proiect jurnalistic și educațional intitulat Bagajele Abandonului. Proiectul a realizat arhivarea a zeci de povești despre una dintre cele mai dificile forme de abandon, cea pe care o resimt refugiații atunci când sunt forțați să-și abandoneze țara, casa, familia, viața așa cum o știau pentru a fugi din calea războiului. Bagajele Abandonului este un proiect de mediere socială menit să amplifice gradul de conștientizare a traumei cauzate de război pentru a facilita integrarea, toleranța și acceptarea.
Domenii de activitate
Cultură, Media
Domenii de intrevenție
Coeziune socială, Drepturile omului

Serviciile organizației

Bucuresti, Bucuresti

N/A

Media, Proiect jurnalistic și educațional care urmărește să ofere o mai bună înțelegere a refugiaților ucraineni pentru a crește gradul de conștientizare asupra traumei pe termen lung cauzate de război și pentru a facilita integrarea, toleranța și acceptarea

Buget alocat
N/A
Disponibil
N/A
Tip beneficiar
Adulți, Copii, Tineri, Vârstnici
Domenii de intervenție
Coeziune socială, Drepturile omului

Prin e-mail sau telefon

Pentru a solicita acest serviciu, trimite un e-mail pe adresa de mai jos, sau sună la numărul de telefon menționat. Mulțumim!