HELP TO HELP UKRAINE
Logo

25 organizatii

Asociatia Radautiul Civic

Asociatia Radautiul Civic

Asociația „Rădăuțiul Civic” a fost înființată în 2017 ca o continuare firească a Grupului de inițiativă „Rădăuțiul civic”, inițiat în 2017 ca răspuns al nevoii de implicare civilă în dezvoltarea responsabilă a comunității prin stimularea cetățeniei active și a inițiativelor locale. Rădăuțiul Civic se implică în proiecte diverse, de la programe sociale la educație civică și identificarea problemelor și oferirea de soluții pentru o mai bună guvernare locală. Asociația Rădăuțiul Civic este prezentă din februarie 2022, fără întrerupere, la Vama Siret, pentru asigurarea nevoilor imediate pentru refugiații care intrau în România cât și în organizarea convoaielor umanitare cu ajutoare trimise populației din orașele afectate de război în Ucraina (peste 930 de tone de ajutoare trimise în Ucraina). În tabăra de la Rădăuți, s-au ocupat de refugiații rămași în oraș prin organizarea unor workshopuri și activități create pentru a le ușura procesul de integrare socială.
Fundatia Profilaxis

Fundatia Profilaxis

Fundația de Ajutor Medical Profilaxis este o organizație neguvernamentală înființată în Timișoara în 1997 cu misiunea de a crește calitatea vieții copiilor,adulților și vârstnicilor prin dezvoltarea unor servicii medicale, sociale și educative. Pe parcursul celor aproape 20 de ani de activitate Fundația de Ajutor Medical Profilaxis a inițiat și implementat mai multe proiecte, atât la nivel local cât și la nivel național, în parteneriat cu alte organizații și instituții publice. Fundația Profilaxis s-a axat pe programul de telemedicină și servicii medicale la distanță, oferind consultații de specialitate (cardiologie, dermatologie, boli interne) refugiaților ucraineni, colaborând cu alte organizații și fundații din mai multe orașe din țară.
Societatea pentru Copii si Parinti (SCOP)

Societatea pentru Copii si Parinti (SCOP)

Societatea pentru Copii și Părinți Timișoara este o organizație neguvernamentală înființată în 1996, având misiunea de creștere a calității vieții copilului, femeii și familiei, precum și prevenirea traficului de ființe umane, a abuzului sau abandonului copiilor și stoparea violenței domestice. Educația preșcolară pentru copii din familii defavorizate, protecția și creșterea rezilienței tinerilor aparținând grupurilor vulnerabile, promovarea drepturilor copiilor, educație școlară pentru copii vulnerabili în fața abandonului școlar, prevenirea și intervenția în cazul femeilor vulnerabile, cursuri de formare adresate specialiștilor sunt principalele programe și servicii derulate de SCOP. Misiunea SCOP: creșterea calității vieții copilului, femeii și familiei, cu scopul prevenirii abuzului de orice fel asupra copilului, într-o societate bazată pe toleranță și respect. SCOP este membru fondator al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC SCOP Timișoara a înființat un centru multifuncțional axat pe servicii de sprijin integrat pentru refugiații ucraineni: consiliere psihologică și vocațională, asistență juridică. Centrul funcționează și ca afterschool pentru copii, fiind un spațiu sigur de socializare unde sunt desfășurate diverse activități recreaționale și educative. De asemenea, au o echipă mobilă care ajută refugiații aflați în tranzit.
ASSOC-Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala

ASSOC-Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala

Asociația ASSOC Baia Mare a fost înființată în 1995 care a promovat asistența socială cu scopul îmbunătățirii condițiilor de viață a grupurilor defavorizate. Dedicată susținerii persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor, migranților, tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului, precum și altor grupuri dezavantaje care necesită integrare și suport, ASSOC a derulat activități umanitare și caritabile și a înființat centre sociale, cum ar fi Centrul de Zi pentru Adulți cu Dizabilități, Cantina Socială, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Adulți cu Dizabilități „Pinochio“, Serviciul de Îngrijire a Vârstnicilor la Domiciliu, Restaurantul Social & Catering ASSOC, dar și programe cum ar fi Santinela ASSOC. ASSOC Baia Mare sprijină pe două direcții refugiații ucraineni: un call center prin care sunt oferite informații diverse legate de transport, hrană, servicii și o echipă mobilă care asigură sprijin imediat în cazuri de urgență. Pe lângă acestea, au două centre (Baia Mare și Sighetul Marmației) unde oferă suport psihologic, consiliere vocațională și servicii educaționale și recreaționale pentru copiii ucraineni.
Asociatia Esperando

Asociatia Esperando

Asociația Esperando s-a înființat în 2001 în Baia Mare și are ca scop recuperarea și integrarea socială a copiilor și tinerilor cu deficienţe neuro-psiho-motorii. Cu o experiență de peste 21 de ani, Esperando vine în întâmpinarea oricărei persoane care are nevoie de servicii de recuperare sau întreținere corporală printr-o gamă variată de terapii desfășurate la Centrul de Recuperare Esperando, în funcţie de nevoile individuale. Asociaţia a devenit una dintre cele mai cunoscute organizaţii ce lucrează în domeniul social şi al serviciilor pentru persoane cu dizabilităţi din Maramureş, dar şi din România și este membră în toate federaţiile, coaliţiile şi organizaţiile umbrelă semnificative din România în domeniul dizabilităţii sau protecţiei copilului: RENINCO, Incluziune România, FONPC, NGOplatforMM.Asociația Esperando oferă refugiaților ucraineni servicii de suport psihologic (terapie cognitiv-comportamentală, terapie de grup, terapie prin artă), și programe de recuperare fizică pentru persoanele aflate în nevoie (kinetoterapie, fizioterapie, mesaj etc.), dar și o serie de activități recreative și educative, atât în natură cât și în centrul Asociației.
Autism Baia Mare

Autism Baia Mare

Fondată în 2008 de părinți ai copiilor cu autism, Asociația AUTISM Baia Mare s-a axat pe îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări de dezvoltare, în vederea creşterii calităţii vieţii acestor copii şi a familiilor lor. Din 2010 a înființat Centrul de Zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, în cadrul căruia asigură servicii de terapie personalizată și urmărește evoluția a peste 80 de copii cu tulburări de dezvoltare din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Autism Baia Mare derulează programe și activități care ajută la o mai bună integrare a copiilor refugiați și le oferă acestora sprijin psihosocial de specialitate: terapie de reabilitare pentru copiii cu autism/ tulburări de dezvoltare, excursii și activități de petrecere a timpului liber, activități sportive, ateliere de socializare, ateliere de parenting și grupuri de suport pentru părinți, etc.