HELP TO HELP UKRAINE
Logo

ALIAT for Mental Health

ALIAT este o asociație non-guvernamentală și non-profit care se ocupă de prevenirea și tratamentul abuzului și dependențelor de alcool și droguri. Fondată în 1993, ALIAT a dezvoltat programe de prevenție și tratament pentru persoanele dependente, iar din 2019 derulează proiectele dedicate sănătății mintale a românilor prin ALIAT pentru Sănătate Mintală, oferindu-și expertiza acumulată în acest domeniu familiilor, școlilor, comunităților și instituțiilor și ajutând zeci de mii de persoane afectate de dependența de alcool sau droguri. Sunt prezenți în mai multe spitale din România (programul Alcohelp), au atât o aplicație pentru mobil (Alcohelp App) și o linie telefonică prin care pot fi contactați (Alcoline 021.9335), cât și clinici ALIAT în București și Suceava. ALIAT oferă sprijin psihologic refugiaților ucraineni adolescenți și adulți, prin campanii de informare și ateliere de sănătate mintală, pentru prevenirea abuzului de substanțe care poate apărea în situații traumatice. Aliat le oferă refugiaților și posibilitatea de a face tratament psihiatric și terapie, pe baza unui parteneriat cu clinici specializate din București.
Domenii de activitate
Asistență socială/Sevicii sociale, Sprijin pentru persoanele dependente și aparținătorii acestora, Psihoeducație în domeniul sănătății mintale
Domenii de intrevenție
Protecție (inclusiv GBV și MPSS)
Contact:
Bucuresti Bucuresti

Serviciile organizației

Bucuresti, Bucuresti

Emergency response to Ukraine crisis

Sprijin psihologic - prevenirea comportamentelor riscante prin ateliere săptămânale de tip grup de suport, pentru a preveni consumul de substanțe în situații traumatice și a diminua efectele traumei războiului asupra refugiaților ucraineni, prin mecanisme sănătoase de coping.

Buget alocat
N/A
Disponibil
N/A
Tip beneficiar
Adulți, Adolescenți
Domenii de intervenție
Protecție (inclusiv GBV și MPSS)

Prin prezentare la adresa

Serviciile din cadrul proiectului pot fi accesate la adresa:

Adresa
Bd. Regina Maria nr. 23 (Intrarea dinspre Str. Episcop Chesarie), et. 4, ap. 1, Sector 4, Bucuresti